čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Policisté odhalili pěstírnu konopí s tisícovkou rostlin

Prostějovští policisté odhalili ve svém regionu pěstírnu konopí s téměř tisícovkou rostlin. Podle kriminalistů se pěstírna nacházela v neobydleném domě. Podle policistů tak velká pěstírna přesahuje svým rozsahem hranice Olomouckého kraje.

"Pěstírna o tisícovce rostlinách není až tak běžná v rámci celé České republiky, zajímavá byla i typem pěstování," řekl dnes novinářům vedoucí prostějovského územního odboru Pavel Novák.

V prostorách domu byla vybudována pěstírna dvaapadesátiletým mužem, ve které policisté našli téměř tisícovku rostlin, z toho tři stovky vzrostlých rostlin, které byly připraveny ke sklizni.

"Pěstování bylo velmi sofistikované, rostliny byly pěstovány ve více místnostech. Byla zde místnost pro takzvané matky, ze kterých se provádělo řízkování, které bylo poté předáváno do školky. Až poté, co rostliny získaly určitý vzrůst, šly do samotné pěstírny, kde se dosahovalo vysoké kvality pěstovaných rostlin," řekl novinářům Haluza.

Pachatel využíval k pěstování také speciální vzduchotechniku a odsávání, důmyslný byl také systém zavlažování. "Pachatel nepěstoval rostliny v hlíně, ale v buničině, šlo o to rostliny co nejkvalitněji vypěstovat," dodal vedoucí odboru.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.