neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Automobilovou dopravu v Olomouckém kraji v létě zkomplikuje řada uzavírek

Uzavírky několika úseků silnic i omezení na dálnicích zkomplikují v letní sezoně automobilovou dopravu v Olomouckém kraji, kde je naplánována oprava mnoha komunikací. Řidiči musí v létě počítat také s úplnou uzavírkou části hlavního průtahu Litovlí na Olomoucku. Vyplývá to z informací krajského úřadu a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

ŘSD v červenci plánuje na Prostějovsku zahájit zhruba roční opravu dálnice D46 v úseku mezi Žešovem a hranicí Olomouckého kraje, kvůli které bude na této důležité silniční komunikaci omezen provoz.

Na Šumpersku dopravu v letních měsících zkomplikuje zahájená oprava silničního obchvatu Postřelmova, který odvádí hustou dopravu od centra třítisícové obce. Po dobu oprav je automobilová doprava vedena zčásti po objízdných trasách. Obousměrné opravy vozovky v délce 4138 metrů přijdou téměř na 104 milionů korun bez DPH.

Na částečné uzavírky řidiči v létě narazí ve Šternberku na Olomoucku, kde se bude opravovat silnice v ulicích Věžní a Hvězdné údolí. Od 29. června do 10. července má trvat oprava silnice v ulici U podjezdu v Olomouci. Chystá se tam kvůli tomu úplná uzavírka silnice ve směru na Šternberk.

V Litovli na Olomoucku je od poloviny června v plném proudu rekonstrukce části hlavního silničního tahu v Dukelské ulici. Řidiči musí jezdit po objízdné trase, což ve městě zhoršuje dopravní situaci. Oprava průtahu potrvá do listopadu.

Stavební ruch v létě ovlivní dopravu také v Olomouci, kde bylo na jaře zahájeno bourání a stavba nového mostu na Masarykově třídě, který je součásti protipovodňové ochrany. Masarykova třída je kvůli tomu uzavřená pro dopravu, řidiči musí jezdit po objízdné trase. Dopravu v centru Olomouce ztěžuje také rekonstrukce třídy 8. května a mostu přes Mlýnský potok.

Na Prostějovsku platí do závěru srpna úplná uzavírka opravované silnice II. třídy z Laškova až na hranice Olomouckého kraje. Od 29. června má být uzavřená silnice II. třídy z Klenovic na Hané do Čelčič a úsek této silnice v obci Čehovice na Hané. První etapa opravy silnice má skončit 24. července.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky doprava, rekreace, prázdniny, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.