pátek 17. května 2024 Aneta

Hasiči kvůli večerní silné bouři vyjeli stokrát. Následky likvidují i dnes ráno

Především popadané stromy či utržené části střech odstraňovali a zajišťovali hasiči v souvislosti s nočními bouřkami v Olomouckém kraji. Zasáhly především Přerovsko, a to Hranice a okolí, sdělil ČTK dnes ráno mluvčí hasičů Radek Buryánek. Hasiči v souvislosti s počasím evidují podle mluvčí hasičů Lucie Balážové na sto výjezdů, museli zasahovat i u spadlého elektrického vedení.

Bouřka se Přerovskem prohnala v úterý v pozdních večerních hodinách, hasiči kvůli ní vyjížděli až do dnešních časných hodin. V likvidaci některých následků stále pokračují. Hasiči podle Balážové likvidují především spadané stromy na silnicích a objektech. „Kvůli spadeným stromům je uzavřená komunikace mezi Lhotou a Paršovicemi na Hranicku, kde stromy spadly i na automobil. Budeme nyní řešit jejich odstranění s dotčenými orgány," doplnila Balážová.

Ke strženým střešním krytinám lidé hasiče volali například v Soběchlebech či v Želatovicích, kde vítr odnesl v podstatě půlku střechy bytového domu. Popadané stromy zatarasily například cestu mezi Pavlovicemi a Šišmou.

Autoři | Foto Hasiči Olomouc

Štítky bouře, počasí, hasiči, Olomoucký kraj, Přerov, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.