pátek 17. května 2024 Aneta

Pro lidi v karanténě bude v kraji zřízeno pět speciálních volebních míst

Na parkovištích u koupaliště, před letištěm či v areálech správy silnic budou moci na konci září volit lidé v Olomouckém kraji, kteří jsou v souvislosti s onemocněním covid-19 v karanténě. Seznam míst, na kterém se úředníci domluvili s armádou, zveřejnil Olomoucký kraj na stránkách krajského úřadu www.olkraj.cz. Krajské a senátní volby se uskuteční 2. a 3. října, lidé v karanténě budou moci volit 30. září. Vymezená stanoviště budou k dispozici voličům v karanténě v senátních obvodech i pro případné druhé kolo senátních voleb o týden později.

Na Jesenicku je pro toto místo vyčleněno parkoviště za Podjezdem, na Olomoucku bude mobilní stanoviště v areálu Správy silnic Olomouckého kraje v Lipenské ulici. Na Prostějovsku bude umístěno v místní části Vrahovice na parkovišti u koupaliště v ulici Mikoláše Alše. Voliči z Přerovska, kteří jsou v karanténě, budou moci přijet volit na parkoviště před letištěm Bochoř. Na Šumpersku bude pro tyto účely zřízeno stanoviště ve Vikýřovicích, v areálu správy silnic ve Ztracené ulici.

Voliči v karanténě nebo v izolaci z důvodu nemoci covid-19 se budou muset na místě prokázat platným občanským průkazem. Při využití zvláštního způsobu hlasování jsou povinni dodržovat protiepidemická opatření, uvádí krajský úřad. Hlasovat budou moci na těchto stanovištích přímo z auta. „Na volebním stanovišti mohou hlasovat pouze voliči s trvalým pobytem na území okresu, pro který je stanoviště zřízeno," stojí na stránkách kraje. Voliči svého práva hlasovat mohou využít ve středu 30. září od 7:00 do 15:00. V případě konání druhého kola voleb do Senátu se toto hlasování uskuteční ve středu 7. října od 07:00 do 15:00, a to pouze v Šumperku, Olomouci a Přerově, jejichž okresy spadají do senátních volebních obvodů 63 a 66.

Autoři | Foto Archiv Olomoucká Drbna

Štítky kraj, volby, koronavirus, Olomoucký, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.