sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Sobotní silný vítr způsobil v Olomouckém kraji i výpadky ve volebních okrscích

Silný vítr, který dnes zasáhl Olomoucký kraj, způsobil také výpadky elektřiny ve dvou menších volebních okrscích na Jesenicku. Jde o Zlaté Hory, bez elektřiny se dva okrsky ocitly na čas před uzavřením volebních místností, řekla dnes Simona Zálešáková z Městského úřadu ve Zlatých Horách. Jesenicko trápí vítr nejvíce, hasiči tam odklízejí hlavně popadané stromy. V celém Olomouckém kraji již mají na kontě 90 událostí, řekl dnes jejich mluvčí Radek Buryánek.

„V nejmenších okrscích výpadek nastal třikrát, šlo o Údolí a Rejvíz. Elektřina tam vypadla naštěstí před uzavřením volebních místností, nyní by to již bylo komplikovanější, veškeré výsledky by totiž museli zpracovávat ručně. Nebyl by to zas až tak velký problém, nejsou to velké okrsky, ale je lepší, když pracují v zavedeném systému," uvedla za zlatohorskou radnici Simona Zálešáková.

Hasiči kvůli popadaným stromům zasahují v celém kraji, kromě Jesenicka především na Olomoucku a Přerovsku, silný vítr zde dosud neustal. Stromy odklízejí z komunikací, popadaly i na elektrické dráty a v jednom případě částečně zasáhly i rodinný dům. Četné výjezdy registrují i jejich kolegové ve Zlínském kraji.

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, volby, počasí, hasiči, vítr, Olomoucký, 2.VERZE, OPRAVA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.