pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoucký kraj přikryje oblačnost a mlha, na horách bude jasno

Nad území Olomouckého kraje se dostala rozsáhlá tlaková výše se středem nad Pobaltím. Očekávat můžeme oblohu zataženou nízkou oblačností a místy také mlhy, která ráno mohou být mrznoucí. Na horách bude převážně jasno. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 7 stupni Celsia, při slunečním svitu a na horách kolem 10 stupňů Celsia. V noci klesnou k nule i pod bod mrazu. V úterý můžeme očekávat podobné počasí i teploty, jako v pondělí. Oba dny bude vát slabý proměnlivý vítr do 4 metrů za sekundu.


Pozor na podzimní mlhy a námrazu, apeluje Tým silniční bezpečnosti

Podzim se hlásí o slovo. A s ním přicházejí mlhy. Jízda za mlhy je nebezpečná, výrazně při ní klesá viditelnost. Navíc musíme v těchto dnech počítat i s námrazou.


Ve středu bude podle ČHMÚ tlaková výše postupovat z Pobaltí k jihovýchodu a bude slábnout. Ve čtvrtek začne postupovat ze západní do střední Evropy slábnoucí studená fronta. Denní teploty se během středy a čtvrtka budou pohybovat mezi 3 až 8 stupni Celsia, v noci mezi 1 a 5 stupni Celsi. Během můžeme očekávat mírný jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, mlha, teplota, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.