pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Cestující budou moci nově v autobusu zaplatit jízdenku vlastní platební kartou

Cestující z Jesenicka mají nově možnost využívat své bezkontaktní platební karty ke koupi týdenních a měsíčních kupónů.

Obyvatelé Jeseníku a jeho okolí mají nově možnost jezdit autobusem na vlastní bezkontaktní platební kartu. MasterCard a Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje IDSOK představili nové technologické podmínky, které umožňují ve 14 autobusových linkách cestujícím mnohem jednodušší odbavení. Cestující z Jesenicka mají nyní možnost rovnou platit bezkontaktně jednotlivé jízdné platební kartou a také si mohou ke kartě přiřadit časový kupón.

„Jsme velmi rádi, že můžeme po dvou letech tvrdé práce veřejnosti představit nové řešení v dopravě,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje. „Moderní technologie jsou stále více součástí našeho každodenního života, a bylo proto nezbytné je integrovat i do dopravy, kam bezpochyby patří. Jedná se prozatím o pilotní část většího projektu, v budoucnu bychom chtěli tímto způsobem zajistit odbavení v celém kraji, a to včetně MHD v jednotlivých městech,“ dodal Rozbořil.

V oblasti Jeseníku denně cestuje autobusy více než 200 000 lidí a nové elektronické odbavení jim nyní přináší mnoho výhod. Cestující mohou vše realizovat vlastní bezkontaktní platební kartou. Jakmile svoji kartu zaregistrují na webu či přímo v kanceláři dopravce, je třeba si ke kartě přiřadit časový kupón (od kdy, do kdy bude jízdenka platit). Pro ty technologicky zdatnější je k dispozici e-shop dopravce, na kterém cestující mohou rovněž provést nákup časových kupónů. Další nákupy kupónů lze provést pouze prostřednictvím e-shopu dopravce. Navštívit prodejní místo je možné pokud cestující potřebuje prokázat nárok na slevu, například u žákovských jízdenek studentů.

Jde o pohodlnější cestování pro obyvatele z Jesenicka a také o zjednodušení odbavení pro řidiče obsluhující toto zařízení.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.