čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: V Miloticích hořel statek, požár hasiči likvidovali několik hodin

V neděli kolem jedné hodiny ranní dostali operátoři na tísňové lince oznámení o požáru v obci Milotice nad Bečvou, kde měl podle svědků hořet místní statek.

K místu požáru se vydaly profesionální jednotky hasičů z Hranic, Přerova, asistovat přijely také jednotky z jiného kraje – ze Zlína a Valašského Meziříčí. Postupně na místo dorazily také dobrovolnické hasičské jednotky z Milotic nad Bečvou, Hustopečí nad Bečvou, Hranic a Opatovic.

"V době příjezdu prvních jednotek nebezpečné plameny již také pohlcovaly střechu bytové části celé komplexu. Plameny prostoupily i obydlím majitelů, neúprosně zachvátily několik přístaveb s uskladněnou technikou, topného dřeva a balíků sena. Hasiči postupně prováděli rozebírání plechových krytin a v těžce přístupném terénu se dostávali k velkému množtví ohnisek na ploše zhruba 20 x 8 metrů," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Komplikací bylo, že v budovách bylo uloženo velké množsví palivového dřeva. "Po zvážení situace byla na místo povolána soukromá manipulační technika, přesněji “traktorbabr”, a ten vypomohl po odkrytí celé kovové konstrukce s rozvozem požárem zasaženého dřeva k následnému dohašení," řekl Hošák.

Jednotky zůstaly na místě až do rozednění, kdy dohašovaly drobná ohniska požáru a celé požářiště monitorovaly termokamerou.

Vše se obešlo bez zranění osob, podle prvotních odhadů požár způsobil škodu za 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru zatím nebyla stanovena.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.