pátek 26. dubna 2024 Oto

Nominace do soutěže 7 divů Olomouckého kraje vrcholí

Už jen poslední týden mohou lidé z regionu nominovat zajímavosti do ankety 7 divů Olomouckého kraje. Termín pro zasílání zajímavých tipů vyprší 31. května. Organizátoři přijímají náměty od starostů obcí, pracovníků muzeí, milovníků historie, pracovníků v cestovním ruchu i od občanů.

Nominace do ankety běží od 1. března. Dosud se pořadatelům sešlo 27 tipů. Dvě desítky z nich se později budou ucházet o podporu v internetovém hlasování. Náměty je možné posílat na adresu olomouc@7divukraje.cz.

Prozatím se mezi navrženými zajímavostmi objevila například unikátní monstrance z 15. století pocházející ze Špiček, takzvaný hanácký Stonehenge – pravěká svatyně nalezená nedaleko Prostějova a nově vybudovaný termální park ve Velkých Losinách.

Anketa 7 divů Olomouckého kraje se letos uskuteční počtvrté. Loni se jí zúčastnilo celkem 2 199 hlasujících. Největší podporu získal Mariánský sloup stojící na centrálním náměstí v Uničově. V prvních dvou ročnících ankety vyhlašované tehdy ještě Olomouckým krajem zvítězila Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně a síť tras pro cyklisty Rychlebské stezky.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Facebook 7 divů Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.