čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V souvislosti s bouřkou vyjížděli hasiči k deseti událostem

V souvislosti se včerejší bouřkou v Olomouckém kraji hasiči postupně vyjížděli k celkem deseti událostem, které však nebyly závažného charakteru – nejčastěji hasiči řešili popadané stromy a zanesené okapové roury.

K první události vyjeli hasiči už před šestou hodinou večerní, a to do Bohdíkova, kde na komunikaci spadl strom. Do půlnoci pak ještě jeli do terénu třikrát, a to do Bohutína, kde rovněž odstraňovali strom ze silnice, a poté dvakrát operovali přímo v Olomouci. Poprvé to bylo na ulici Rumunská, kde hrozilo, že spadnou elektrické dráty. Hasiči se tam domluvili s technickými službami, že problém vyřeší v neděli. Před půlnoci pak ještě řešili problém na ulici Komenského, kde si stěžovali obyyvatelé bytu na průsak vody do bytu. "Hasiči na střeše vyčistili odtokovou rouru a doporučili nájemníkům, aby se v neděli obrátili na majitele domu," řekla tisková mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Půl hodiny po půlnoci jeli hasiči do obce Ohrozim, kde ležel na silnici další spadený strom. Před jednou hodinou ranní byli hasiči přivoláni do Prostějova, kde jiskřily dráty elektrického vedení v koruně stromu. V tomto případě hasiči informovali energetickou společnost. O půl druhé ráno byli hasiči opět navštívit dům na ulici Komenského v Olomouci, kde si obyvatelé znovu stěžovali na průsak do domu. V tomto případě byla obyvatelka domu poučena a odtoková roura na střeše byla znovu očištěna.

Kolem půl druhé museli také hasiči v Jeseníku řešit situaci, kdy hrozilo, že se voda dostane do domu v ulici U jatek. "Došlo k zabezpečení rodinného domu před vniknutím vody, hasiči použili 20 pytlů s pískem, kterými ohradili komunikaci a zabránili tak dešťové vodě, aby stékala pod dům," řekla Hacsiková. Poté ještě hasiči řešili spadlý strom v Hanušovicích.

Předpokládá se, že hasiči budou v pohotovosti celou neděli a budou k dispozici v případně drobných technických pomocí.

Čtěte více:

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.