čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Smutná statistika dopravních nehod, v červenci se jich v kraji stalo 420. Deset lidí zemřelo

I přesto, že se jen za červenec v kraji uskutečnilo hned pět dopravně bezpečnostních akcí, statistika nehodovosti v letošním červenci zaznamenala opravdu vysoké číslo. Stalo se celkem 420 nehod, při kterých přišlo o život celkem 10 lidí.

V minulém roce se přitom stalo dopravních nehod v kraji "jen" 404 a zemřeli při nich 3 pasažéři, tedy o sedm méně, než letošní červenec. 

"Z deseti smrtelných nehod přišlo o život 4 řidiči osobních vozidel, 2 motocyklisté a 4 spolujezdci. Mezi nejčastější příčiny těchto dopravních nehod patří nezvládnutí vozidla z důvodu překročení rychlosti, nedání přednosti v jízdě, předjíždění, nesprávný způsob jízdy a mikrospánek," řekl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Smrtelné nehody se v kraji v červenci staly u Horní Loděnice, v Hanušovicích, v Bochoři, v Hustopečích nad Bečvou, v Uhřičicích, v Lipníku nad Bečvou a nakonec také u Horní Moštěnice, kde zemřeli hned tři pasažéři.

"V Olomouckém kraji došlo za období od 1. 1. 2016 až 31. 7. 2016 celkem ke 2756 dopravním nehodám. V porovnání s rokem 2015 je to o 113 DN více. Přes 60 % dopravních nehod se stane v obci," dodal Bednařík.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.