pátek 26. dubna 2024 Oto

Po nehodě terénní čtyřkolky zůstaly na místě čtyři zraněné osoby

V neděli po jedné hodině ranní vyjížděly záchranné složky k nehodě terénní čtyřkolky s kabinou mezi Starým Maletínem a Svojanovem.

K události okamžitě vyjela rychlá lékařská pomoc ze Zábřehu, posílená posádkami záchranářů z Litovle a Mohelnice. Na místo se vydali také tři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze Zábřehu, dobrovolná jednotka hasičů z Mohelnice a na pomoc také přijela také jednotka hasičů z Moravské Třebové.

"Posádky na místě nalezly čtyři zraněné osoby, tři osoby ve věku 27 let a jedna ve věku 40 let, tři muži a jedna žena. U všech osob byla zahájena přednemocniční neodkladná péče. Ve dvou případech se jednalo o vážná poranění v oblasti hlavy," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. Ženu a muže s těžkým zraněním posádky záchranářů převezli na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice v Olomouci. 

"U dalších dvou zraněných mužů se jednalo o odřeniny a zlomeninu klíční kosti a otřes mozku. Následně oba ve stabilním stavu transportováni na centrální příjem do Šumperské nemocnice," dodal Hošák.

I hasiči u nehody nezaháleli. Po příjezdu zahájili předlékařskou péči a následně asistovali záchranářům při ošetřování raněných. Vypomohli také s transportem zraněných do sanitních vozů. Mimoto provedli nutná bezpečnostní opatření, zajistili případný únik provozních kapalin z vozidla a po nehodě také celé místo události uklidili.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Zdeněk Hošák – ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.