úterý 14. května 2024 Bonifác

Osobní auto se na železničním přejezdu u Smržic střetlo s projízdějícím vlakem

V pátek 2. září po půl desáté večer musely záchranné složky vyjíždět k dopravní nehodě u Smržic. Střetlo se tam osobní auto s projíždějícím vlakem.

Dvacetiletý řidič jel se svým vozem značky Škoda od obce Smržice směrem na Mostkovice. "Na železničním přejezdu před křižovatkou se silnicí z obce Prostějov do obce Kostelec na Hané došlo ke střetu s projíždějícím osobním vlakem jedoucím směrem k Prostějovu. Při střetu došlo k vykolejení vlaku a poškození automobilu," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

V autě s mladíkem jela i jedenadvacetiletá spolujezdkyně, která se při kolizi lehce zranila a byla ošetřena posádkou Rychlé zdravotnické služby. Ve vlaku v době nehody jelo šest cestujících, nikomu se však ni nestalo.

Hmotná škoda na vlaku byla vyčíslena předběžně na 50 tisíc korun, na autě pak na 40 tisíc korun. "Z důvodu šetření a odstraňování následků dopravní nehody byla trať až do půlnoci uzavřena. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování," doplnil Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.