sobota 20. dubna 2024 Marcela

Prodejkyně dek okradla důchodkyni o 80 tisíc korun.

V obci na Lutínsku včera neznámá žena okradla 90letou paní. Se záminkou prodeje vešla do domu a zneužila vlídnosti důchodkyně. Za jejími zády si odnesla obálku plnou peněz.

Žena středního věku nabízela v malé obci na Lutínsku deky na prodej. Starší paní si zboží chtěla koupit, a proto prodejkyni pozvala k sobě do domu. Když přinesla peníze na zaplacení, žena ji požádala o sklenici vody, pro kterou důchodkyně ochotně zašla. Peníze mezitím položila na postel. Když se ale vrátila, žena byla pryč i s obálkou, ve které bylo 80 000 korun.

Za spáchání trestného činu krádeže hrozí ženě až pět let vězení, a to z důvodu výše způsobené škody. Policie po ní pátrá, pomozte i vy. Pokud podle následujícího popisu prodejkyni poznáte, kontaktujte Policii ČR na telefonním čísle 158.

Jedná se o ženu:

  • ve věku 40-50 let,
  • vyšší plnoštíhlé postavy,
  • s černými vlasy

Policie ČR radí občanům, aby byli při kontaktu s cizími lidmi opatrní. "Je lepší si do domu nikoho nepouštět, podvodníci často využívají nejrůznější lsti, jak se dostat k penězům.“ varuje policejní mluvčí Irena Urbánková.“ Zazvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb, nechte si předložit jeho průkaz.“ dodává.

Čtěte více:

Autoři | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.