pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Tip: Dnes startuje multikulturní festival na řece, nabídne hudbu, divadlo a plavby Ololodí Kordulka

Od 6. do 11. září proběhne v přístavišti řeky Moravy festival Řeka má duši. Jedná se o multikulturní projekt, ve kterém se představí hlavně místní nadějní umělci. Na programu jsou koncerty, divadelní představení, akce pro rodiny s dětmi a samozřejmě i noční plavby po řece.

Dějiště festivalu se nachází na nábřeží řeky mezi mosty na ulici Masarykově a Komenského. Už ode dneška do soboty si zde můžete užít noční plavbu Ololodí Kordulka, která za hudebního doprovodu brázdí řeku Moravu. Vyplouvá každý den v osm hodin večer a plavby trvají do půlnoci. Místa si můžete rezervovat v přístavišti.

V sobotu se festival rozjede ve velkém. Odpoledne od čtvrté hodiny budou probíhat námořnické workshopy pro děti. V osm hodin proběhne promítání celovečerního filmu Nenasytná Tiffany, který napsal i režíroval Andy Fehu. Ten v Olomouci pobýval během studií. Před i po filmu se můžete těšit na koncert místních hudebníků, na podiu se objeví mimo jiné taky Martin Peřina, Petr Švarc a Martin Zajíček. A v jedenáct hodin přijdou ke slovu DJs.

Nedělní program bude patřit hlavně divadlu. Skupina umělců, skládající se z herců místního Divadla Tramtarie i Cirkusu LeVitare, předvede akrobaticko-scénické představení. Své místo v něm bude mít jak tanec a zpěv, tak i akrobatické vystoupení a humorné scénky. Jedinečnost představení spočívá v tom, že se odehraje přímo na řece, na samostatném plovoucím molu.

Festival vzešel z iniciativy Šimona Pelikána, který je známý jako kapitán Ololodi Kodrulka. Vstup na něj je zdarma, protože probíhá v rámci Dnů Evropského dědictví města Olomouce. Navíc se jedná o jednu z posledních příležitostí užít si atmosféru kamenného koryta řeky, památky z 18. století, kterou v brzké době čeká rekonstrukce.

Čtěte více:

Autoři | Foto plavbyolomouc.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.