čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Řidička narazila se svým vozem do stromu, policisté ji naměřili tři promile

V úterý přijeli policisté na místo havárie, při které narazila řidička Felicie do stromu. Po provedení orientační dechové zkoušky se zjistilo, že měla tři promile alkoholu v dechu.

Žena ve věku 29 let řídila dne 6. 9. 2016 v obci Zábřeh osobní vozidlo značky Škoda Felicia. Vyjela s vozidlem mimo vozovku, kde narazila do stromu. Řidička se při havárii zranila,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Následně policisté provedli dechovou zkoušku s výsledkem 3 promile, opakovanou zkouškou se alkohol v dechu snížil na 2,15 promile.

Žena nepředložila řidičský průkaz a doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Po provedeném šetření bylo zjištěno, že vozidlo nemá platnou STK,“ dodala Šafářová. Škodu prozatím vyčíslili na pět tisíc korun na vozidle a tisíc korun na ovocném stromě. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze uložit trest odnětí svobody až na 3 léta,“ uzavřela Šafářová.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.