středa 24. dubna 2024 Jiří

Mladý řidič nestihl dostatečně rychle zareagovat na odbočující auto, došlo ke zranění dítěte

Ve čtvrtek se stala dopravní nehoda, při které nestihl řidič dostatečně rychle zareagovat na vzniklou situaci a narazil do odbočujícího auta. Při nehodě se lehce zranilo dítě z odbočujícího auta.

„Včera po osmnácté hodině došlo v křižovatce ulic 8. května a Revoluční v Kostelci na Hané k dopravní nehodě dvou osobních automobilů značky Volkswagen. Čtyřicetiletá řidička vozidla typu Volkswagen Touran jedoucí směrem do centra obce v křižovatce odbočila vlevo do ulice Revoluční,“ uvedl tiskový mluvčí František Kořínek.

Za ní jel čtyřiadvacetiletý mladík v Passatu, který však nestihl z dosud nezjištěných důvodů na odbočení reagovat. Narazil do zadní části Touranu a to se po nárazu otočilo do protisměru a zastavilo při pravém okraji vozovky. „Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění dítěte jedoucího na zadním sedadle vozidla Touran. Ke zranění dalších osob nedošlo,“ řekl Kořínek.

Policisté předběžně vyčíslili způsobenou hmotnou škodu na šedesát tisíc korun. Provedli také dechovou zkoušku, která vyloučila alkohol v dechu u obou řidičů. "Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřováníPo provedených prohlídkách vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla Volkswagen Passat,“ dodal Kořínek. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.