sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucký kraj už má hotový plán zimní údržby silnic. Cesta na Jívovou bude nově ošetřována chemicky

Olomoucký kraj má hotový plán udržby silnic pro tuto zimu. Plán má platit od 1. listopadu až do 31. března příštího roku. Až na drobné korekce se od minulého roku příliš nezměnil.

Správa silnic Olomouckého kraje musí letošní zimu pečovat o 3340 kilometrů silnic II. a III. třídy, postará se také o více než 400 kilometrů silnic I. tříd.

„Plán zimní údržby bude platit od letošního 1. listopadu až do 31. března 2017. V porovnání s předchozím rokem se až na drobné korekce nezměnil. Co se týká rozsahu udržovaných silnic, pouze komunikace I/48 bude od křižovatky s I/47 u Bělotína nově udržována pracovníky Ředitelství silnic a dálnic,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Chemicky se bude udržovat více než 2100 kilometrů silnic, inertně přes 1000 kilometrů a pluhem se bude upravovat 15 kilometrů.

„Nově budou chemickým posypem udržovány silnice II/373 Slavětín – Hvozd a silnice III. tříd v oblasti Bělkovice – Lašťany, Tovéř, Véska, Jívová. Ty jsme až dosud ošetřovali zdrsňovacím posypem. Naopak z chemického posypu na zdrsňovací byla změněna technologie na silnici III/4539 od křižovatky s I/60 přes obce Kobylá – Velká Kraš do Vidnávky,“ sdělil ředitel Správy silnic Olomouckého kraje Drahomír Babnič.

V zimě se nebude odstraňovat sníh a náledí z celkem 202 kilometrů silnic, které má Olomoucký kraj ve svém majetku. Toto číslo představuje asi 6,5 procenta délky komunikací v regionu.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.