čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Záchranáři o víkendu vyjížděli k 37 případům spojených s alkoholem, často čelili slovním útokům

Posádky Zdravotnické záchranné služby Olomoucké kraje měly o pomalu končícím víkendu opravdu napilno. V dlouhodobějším hledisku sledovaného nárůstu každodenních výjezdů překračující hranici stopadesáti výjezdů, se k těm víkendovým do statistik zapíše výrazněji nárůst úrazů spojených s alkoholem.

Bohužel se posádky v terénu v některých chvílích ocitly doslova za hranicí bezpečnosti, několikrát čelily nejel slovním útokům na hraně fyzického napadení, dokonce i bránění v ošetření zraněných a podobných excesů. Zarážejícím číslem jsou bezesporu více jak čtyři desítky vážnějších událostí, při kterých zdravotníci ošetřovali tržné rány, úrazy končetin, hlavy, otřesy mozku, ale i pády cyklistů nebo dopravní nehody s účastí chodců.

Nemalé číslo víkendových výjezdů také doplňují napadené osoby při různých společenských setkání, bohužel i zde v drtivé většině hlavní roli sehrál alkohol. Smutnou bilanci událostí s alkoholem doplňuje intoxikace alkoholem u mladé nedávno zletilé dívky na Olomoucku.

Předvánoční domácí zabijačky se i v letošním roce neobešly bez zranění. Na Jesenicku vyjížděly posádky ke dvou událostem, přesněji ke ztrátovému poranění prstu horní končetiny a v druhém případě k řeznému zranění, taktéž v oblasti horní končetiny nevážného charakteru.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.