čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Po nočních přeháňkách pokrývá silnice v Olomouckém kraji sníh. Místy se může tvořit náledí

Silnice v Olomouckém kraji pokrývá po nočních přeháňkách opět sníh. Na většině vozovek leží po chemickém ošetření rozbředlý sníh, na vedlejších cestách či na inertně udržovaných silnicích mohou narazit řidiči na uježděnou vrstvu.

Zvýšená opatrnost je na místě. Na Litovelsku nabádají správci silnic k opatrnosti i kvůli možné tvorbě náledí. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Sněžení zasáhlo téměř celý Olomoucký kraj, jízdu kvůli tomu musejí dnes ráno přizpůsobit řidiči ve všech pěti okresech. Na hlavních tazích Jesenicka leží vrstva nového sněhu, silnice druhých a třetích tříd pokrývá rozbředlý sníh. Na inertních cestách leží od středních poloh ujetá zledovatělá vrstva krytá posypem, uvádí ŘSD. V okrese jsou i nadále sněhové přeháňky.

Na Šumpersku už by měly být hlavní tahy holé a mokré, rozbředlý sníh pokrývá silnice druhých a třetích tříd. Sjízdné se zvýšenou opatrností jsou silnice ošetřované inertně, i tam leží ujetá zledovatělá vrstva krytá posypem. Na Olomoucku by měla být většina silnic holá a mokrá, rozbředlý sníh leží podle dispečerů ve vyšších polohách Šternberska, opatrnost je tam na místě. Vrstva nového sněhu pokrývá vedlejší silnice Prostějovska, silničáři tam sypou vozovky. S opatrností by měli řidiči vyrážet i na Přerovsko, také tam leží na cestách rozbředlý sníh.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, doprava, počasí, silnice, námraza

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.