sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Sněhové podmínky jsou v Jeseníkách stále dobré, lyžařů je už méně

Sněhové podmínky jsou v lyžařských areálech v Jeseníkách stále dobré, zájem lyžařů však již slábne. Střediska by měla být v provozu do konce března, záležet však bude na návštěvnosti.

„Zájem je přiměřený, lidí lehce ubývá, ale zase přibývá těch, co přijedou na hory jen tak na procházku nebo na běžky. Podmínky jsou na sjezdovkách stále vynikající, máme tři čtvrtě metru sněhu," uvedl vedoucí areálu Červenohorské sedlo Martin Dubský. Středisko bude nadále v provozu i přes týden. "Do konce března pojedeme a pak uvidíme, jak to bude dál," uvedl Dubský.

Podobně je tomu v Jonas Parku v Ostružné, kde se v sobotu konala tradiční akce Zamykání svahu. „Lidí bylo hodně, hodně masek, děti měly soutěže, byla zabijačka. Sněhu je pořád dost, pokud bude počasí a zájem, budeme jezdit do konce března," uvedl zástupce areálu Petr Jonáš.

Do Branné přijelo o víkendu jen málo lyžařů. „Víkend byl slaboučký, dnes je hodně teplo, v sobotu to bylo lepší. Podmínky jsou ale pořád dobré, v pondělí zkusíme vleky pustit a uvidíme. Pokud by bylo málo lidí, pojedeme o víkendu," uvedl provozovatel areálu Rostislav Procházka.

Zatímco v Jeseníkách je stále sněhu dostatek, v níže položených areálech je situace jiná, sezona již skončila například v Hlubočkách u Olomouce. V Jeseníkách stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné stupnice. Kvůli oteplení jsou svahy podmáčené. „Lze předpokládat uvolnění lavin z mokrého sněhu po dodatečném zatížení lyžařem," uvedl dispečer Horské služby Jeseníky Jiří Hejtmánek. Lidé by se měli vyhýbat svahům se sklonem větším než 30 stupňů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.