sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Herečka Lucie Polišenská si vyšlápla na Keprník. Na jeho vrcholu ochutnala stejnojmenný ležák

PR článek

Jedinečný ležák s horským chmelem Keprník oslavil jeden rok, svým příznivcům chutnal, a tak se dá říct, že se po krátkém výšlapu dostal až na vrchol. Na počátku bylo odhodlání uvařit nový ležák z hor podle staré receptury a současně trochu jiný. Keprník dostal jméno hory a má i její majestát. Jedinečný ležák Keprník je pivo z podzemní vody z horských pramenů, sladu z podhorských ječmenů a z horského chmele, který si pivovarníci češou ručně sami.

Lucie Polišenská je v Jeseníkách doma a na místní pivo nedá dopustit. Narodila se v Šumperku a jako dítě vystupovala se šumperským sborem Motýli. Po střední škole odešla do Prahy studovat DAMU a dnes má angažmá v činohře Národního divadla. Se spolužáky mají vlastní soubor Cabaret Calembour. A s nimi také chodí na Keprník.

„Přátelé Holbáci, jdeme na to!“ zavelela s nadšením herečka Lucie Polišenská u stanice lanovky Ramzová a zahájila výstup na Keprník. Ještě předtím si nezapomněla připít Keprníkem od Pivovaru Holba. „To bodlo. Když jdeme na Keprník, tak se vším všudy.“ Výstup je poměrně náročný, a tak došlo i na lanovku. Bylo příjemné nechat se vyvézt na Šerák a odtud pokračovat pěšky po sedle až na Keprník. Výhledy stály za to.

Zastávka na samotném Šeráku zněla sice lákavě, ale Lucii jsme museli vysvětlit, že cíl je dnes jinde. Při pochodu se stihla nejen kochat přírodou, ale dokonce i zpovídat kolemjdoucí. Na otázku, čím je pro ně Keprník, dostala řadu odpovědí: kopec, pivo, horský chmel, super ležák, pivo jako hora, které s nadsázkou okomentovala: „Je vidět, že v horách jsou lidi v obraze, to bude tím vzduchem. Nebo pivem?“

Její pozornosti neunikla ani Horská pivní záchranka. Hoši s batohy plnými chlazené Holby, coby zachránci zemdlených turistů v Jeseníkách, ocenili její zájem a hned vzápětí terénní kelímek naplnili pivem z hor.

Já říkám vrchol

Na vrcholu Keprníku ve výšce 1423 metrů nad mořem převzala Lucie Polišenská patronát nad ležákem Keprník z Pivovaru Holba. „Jsem připravená na tolik Keprníku, na kolik bude potřeba. Na to si připijem,“ s chutí slíbila Lucie Polišenská a utřela si pěnu z úst. „To pivo chutná skutečně dobře,“ vychutnává si Lucie každý lok, kochá se výhledem a dává pivu další uznání: „Já říkám vrchol.“ Její odhodlání dává tušit, že Lucie bude Keprníku skvělou patronkou a výborně zapadne do jeho rodiny.

Jedinečným ležákem Keprník se poprvé připíjelo loni na podzim. Dostal jméno hory, která leží v jednom z nejunikátnějších prostředí Jeseníků. A stejně jedinečný je také tento ležák z hor. Keprník je pivo s mohutným tělem, výborným řízem a jiskrou horských pramenů. základem je podzemní voda z horských pramenů, které má pivovar přímo ve svém areálu, a to je dnes unikát. Voda má ideální složení a čistotu vody kojenecké, a proto ji není zapotřebí nijak upravovat. To je pro pivo zásadní, protože voda je základem piva a významně ovlivňuje chuť i jeho celkovou charakteristiku.

Štítky pivo, Holba, Keprník, Jeseníky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.