čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Lyžaři si v Jeseníkách užívají nově napadlého sněhu

V Jeseníkách o víkendu napadl sníh. Lyžaři tak i přes většinou zataženou oblohu a občasné sněžení vyrazili na sjezdovky, návštěvnost lyžařských areálů byla podle jejich provozovatelů průměrná.

„Máme asi deset centimetrů nového sněhu a ještě slabě sněží. Je tady bílo, vypadá to konečně jak v zimě. Návštěvnost je menší, ale pro lyžaře je to parádní. Taky běžecká trasa je krásně projetá,“ říká zástupkyně areálu na Červenohorském sedle. V areálu jsou otevřené dvě sjezdovky. „Čekáme na mráz, abychom mohli dokončit třetí sjezdovku,“ uvedla zástupkyně areálu.

S víkendem byl spokojen provozovatel areálu v Branné na Šumpersku Rostislav Procházka. „Nasněžilo, v sobotu mrzlo, lidí bylo poměrně dost, takový lepší standard,“ uvedl. V areálu se bude ještě v týdnu dosněžovat i červená sjezdovka.

Sníh napadl také ve Ski Aréně Karlov. „Lyžování díky přírodnímu sněhu dostalo nový rozměr, jsme za něj rádi. Návštěvnost je lednová, lyžuje se bez front,“ uvedl mluvčí areálu Jaroslav Lukeš.

Lyžaři vyrazili také na svahy v níže položených areálech, například v Hlubočkách na Olomoucku.

V Jeseníkách platí první stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. „V nadmořské výšce 1300 metrů nad mořem leží okolo 30 centimetrů sněhu, hřeben má nesouvislou sněhovou pokrývku. Na závětrných lavinových svazích je sněhu místy více. Vlivem střídání teplot došlo ke stabilizaci sněhové pokrývky,“ uvedl Jiří Hejtmánek z Horské služby Jeseníky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyže, počasí, rekreace, hory, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.