čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Hladiny řek se v úterý večer zvedly. Hasiči zasahovali na nejkritičtějších místech

Český hydrometeorologický ústav sice výstrahu pro Olomoucký kraj před vydatnými srážkami v úterý odpoledne zrušil, pro Jesenicko ovšem dále platila výstraha na povodňovou bdělost. Deště nakonec skutečně v podvečer na sever našeho kraje dorazily a zaměstnaly hasiče na několika místech. Ti o svých zásazích informovali na twitteru.

Na některých místech v severní části Olomouckého kraje hladiny toků atakovaly I. i II. stupně povodňových aktivit. V nejkritičtějších místech byli v terénu profesionální i dobrovolné jednotky.

„V České Vsi a Písečné je v tuto chvíli řešena distribuce pytlů s pískem a návazně řešíme výstavbu ochranných hrází. V Žulové hrozící nebezpečí zaplavení rodinného domku hasiči v krátkosti vyřešili pročištěním odtoku do kanalizace. V Písečné voda z polí rovněž ohrožovala domácnosti, hasiči i zde budovali hráze z pytlů s pískem. Ve Staré Červené Vodě došlo k přelití u právě rekonstruovaného mostu, i zde jsou hasiči na místě a situaci preventivně monitorují,“ informoval v úterý večer tiskový mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák o situaci na Jesenicku.

Před desátou hodinou večerní se už dramatické zvyšování vodních toků zastavilo. „Všechny rizikové hladiny toků kulminovaly, klesají - jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů se postupně vrací zpět na své základny,“ uvedl Hošák na twitteru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, voda, povodně, jeseník, žulová, česká ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.