pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Opilý řidič Octavie najel na středový ostrůvek přechodu pro chodce, nikdo nebyl zraněn

Padesátiletý řidič včera večer najel se svým vozem zn.Škoda Octavia na středový ochranný ostrůvek přechodu pro chodce a poškodil na něm betonové obrubníky a plastový stojan s dopravní značkou. Po havárii na místě nezastavil, ale v jízdě pokračoval dál na blízké parkoviště.Policisté u řidiče naměřili 2% alkoholu v krvi. Zakázali mu další jízdu a odebrali mu řidičský průkaz.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjížděli policisté v úterý 13. října po osmé hodně večer. „Padesátiletý řidič havaroval s vozem zn. Škoda Octavia na nám. Svobody v Jeseníku. Na rovném úseku najel na středový ochranný ostrůvek přechodu pro chodce a poškodil zde betonové obrubníky a plastový stojan s dopravní značkou. Po havárii řidič nezastavil, ale v jízdě pokračoval dál na blízké parkoviště,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. 

Způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč. Když na místo přijeli policisté, vyzvali řidiče k orientační dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 2 ‰ alkoholu. Po lékařském vyšetření spojeném s odběrem krve policisté 50letému muži zakázali další jízdu a zadrželi mu jeho řidičský průkaz. Nyní je 50letý muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Nehoda, havárie, doprava, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.