pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Žákyně autoškoly řídila bez instruktora a způsobila nehodu. Byla opilá

V pátek 23. října po desáté hodině večer řídila třiadvacetiletá žena pod vlivem alkoholu. Způsobila tím nehodu na ulici U Bělidla v Jeseníku.

„Řidička jela vozidlem VW Passat v Jeseníku ve směru od silnice I/60 k ulici Dukelská. Nepřizpůsobila rychlost jízdy, zejména svým schopnostem a v pravotočivé zatáčce nezvládla řízení vozidla. Vyjela mimo komunikaci, narazila do oplocení a následně do dřevěné chatky," popsal nehodu policjení mluvčí Libor Hejtman.

Překvapením bylo, když řidička policistům při výzvě k předložení dokladů odpověděla tím, že řidičský průkaz ještě nemá a že je žákyní autoškoly. 

„Následně se podrobila orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní," dodal Hejtman. Přístroj zaznamenal hodnoty 1,24 promile a 1,16 promile alkoholu v dechu.

Řidička se odmítla podrobit lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Nehoda se obešla bez zranění, vzniklá škoda je vyčíslena na přibližně 60 000 korun. Ženě hrozí vězení na šest měsíců až tři roky a peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.