sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Parkoviště pro pětapadesát aut vznikne pod jedním z pracovišť úřadu v Jeseníku

Jesenická radnice se pustila do budování velkého parkoviště před jedním z pracovišť úřadu, které trápí kritický nedostatek parkovacích míst. Stavbaři jej vybudují v blízkosti městského úřadu v ulici Karla Čapka, takzvaným Pentagonem. Otevřít by se mělo do konce listopadu. Jeho kapacita bude 55 míst, investiční náklady se vyšplhají na téměř deset milionů korun, řekl mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka. V budově kromě pracoviště radnice sídlí také úřad práce a Správa sociálního zabezpečení.

„Zhotovitel si převzal staveniště minulý týden v pátek. Od této doby mu běží pětiměsíční lhůta na dokončení celé investiční akce. V souvislosti s pracovní činností prosíme obyvatele a návštěvníky v dotčeném území o opatrnost a shovívavost," uvedl vedoucí oddělení investic jesenické radnice Jiří Uher.

Parkoviště pod Pentagonem, jak se budově města mezi obyvateli říká, je více než potřebné. Nynější parkovací plochy před budovou, kam si lidé mimo jiné jezdí vyřizovat pas, občanský průkaz či na matriku, již kapacitně nestačí. Nedostatek parkovacích míst kritizují i obyvatelé přilehlých ulic. „Také rodiče, kteří vozí nebo vyzvedávají děti z nedaleké školky, lépe najdou vhodné místo na parkování. V blízkosti je rovněž hojně navštěvovaný městský park, který je zároveň výchozím bodem na oblíbený Křížový vrch a další turisticky atraktivní cíle ve Smetanových sadech," doplnil mluvčí radnice Kapustka.

Podle zástupců města mělo být parkoviště původně postaveno jako součást česko-polského projektu, který však nebyl vybrán. Dotaci radnice nezískala ani po odvolání, potřebnou investici se nakonec proto rozhodla zaplatit ze svého rozpočtu.

Autoři | Foto Facebook Město Jeseník

Štítky doprava, parkoviště, úřad, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.