pátek 29. března 2024 Taťána

Sníh se drží na silnicích v Olomouckém kraji jen ve vyšších polohách. Dopravu komplikuje několik nehod

Pouze ve vyšších polohách se už jen drží sníh na silnicích Olomouckého kraje. Řidiči na něj narazí na Šumpersku a Jesenicku a to na silnicích udržovaných inertně.

Se sněhem na cestách musejí motoristé počítat také na hlavní spojnici obou okresů, na Červenohorském sedle. Ještě nad ránem tam podle správců cest sněžilo, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na Jesenicku leží zledovatělá ujetá vrstva krytá posypem na inertních cestách od vyšších poloh, na Šumpersku ji správci cest avizují již od středních poloh. Ostatní silnice na severu kraje jsou již holé, suché a vymrzlé. Sjízdné by měly být bez omezení, informuje ŘSD.

Podobná situace je i v níže položených okresech kraje, i tam jsou silnice holé a suché. Teploty v kraji ráno spadly až k minus 13 stupňům. Dopravu v kraji ráno komplikuje několik nehod. V Bochoři na Přerovsku se střetla dvě osobní auta, nehoda je bez zranění, v Hlubočkách osobní auto srazilo chodce. Na dálnici D35 se řidiči zdrží kvůli porouchanému nákladnímu autu na trase mezi Lipníkem nad Bečvou a Olomoucí na 280,9 kilometru.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, nehody, počasí, silnice, sníh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.