pátek 29. března 2024 Taťána

Husté sněžení komplikuje dopravu v Olomouckém kraji

Husté sněžení komplikuje od nedělního večera provoz na silnicích v Olomouckém kraji, kde napadlo i více než deset centimetrů sněhu.

Na vozovkách je rozbředlý nebo ujetý sníh a sjízdné jsou se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. V kraji se od neděle kvůli sněžení stalo několik dopravních nehod. Hasiči zasahovali u havárie autobusu, ve kterém se zranil jeden cestující, a odstraňují spadané stromy.

Husté sněžení Olomoucký kraj po předchozím výrazném oteplení a dešti zasáhlo v neděli večer. Například ve vyšších polohách Prostějovska napadalo deset až dvanáct centimetrů sněhu. V horských okresech Jeseník a Šumperk je vrstva čerstvého sněhu ještě o několik centimetrů vyšší. Správci silnic už v neděli večer za hustého sněžení vyslali do terénu všechny sypače i pluhy, přesto je na silnicích v kraji ráno vrstva rozbředlého či ujetého sněhu.

Všechny silnice jsou ráno se zvýšenou opatrností sjízdné. Žádná nemusela být uzavřena," řekl dispečer prostějovské správy silnic. Husté sněžení komplikuje v Olomouci městskou hromadnou dopravu. Například autobusová linka 11 byla časně ráno ukončena místo v Lošově na Svatém Kopečku, jelikož silnice do Lošova nebyla kvůli sněhu sjízdná.

Nyní už autobusy do této okrajové části města opět zajíždí. Hasiči v Olomouckém kraji od nedělního včera kvůli hustému sněžení zatím evidují zhruba pět desítek výjezdů. „Drtivá většina událostí je technického rázu, a to odstraňování spadených stromů na silnice a jiné komunikace. Jednotky hasičů také zasahovaly u několika dopravních nehod," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Mezi obcemi Topolany a Ústín na Olomoucku v neděli večer sjel autobus do pole. „V hromadném dopravním prostředku cestovalo v tu chvíli osm osob, z toho jedna utrpěla lehké zranění," řekl Hošák. Dnes časně ráno hasiči vyjížděli k dalšímu havarovanému autobusu u obce Hrdibořice na Prostějovsku. „Uvnitř cestovalo devět osob a nikdo nebyl zraněn. Hasičům se podařilo autobus vyprostit bez poškození," dodal Hošák, podle kterého by řidiči dnes ráno měli kvůli kluzkým vozovkám jezdit velmi opatrně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, doprava, počasí, silnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.