pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dopravu řidičům místy komplikují namrzající silnice. Úsek mezi Kozlovem a Velkým Újezdem byl uzavřen

Namrzající vozovky mohou místy zkomplikovat dopravu řidičům v Olomouckém kraji. Silnice mezi Kozlovem a Velkým Újezdem na Olomoucku je neprůjezdná kvůli ledovce a popadaným stromům, ledovku hlásí policisté i v obci Rouské na Přerovsku.

Většina ostatních silnic v kraji je holá a mokrá po chemickém posypu, sníh se drží pouze v nejvyšších polohách na vozovkách udržovaných inertním posypem. Vyplývá to z dnešních informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a dopravních informací policie. Zhruba sedmikilometrový úsek mezi Kozlovem a Velkým Újezdem byl uzavřen dnes ráno, neprůjezdný by měl být podle policie zhruba do dnešního poledne.

Na místě je deset spadlých stromů a ledovka, uvádí policie. Na Olomoucku upozorňují správci silnic zároveň na možné namrzání vozovek, hrozí to ve vyšších polohách v regionu Šternberku, opatrnost je tam na místě. Na Přerovsku jsou silnice nyní holé a mokré, zvýšená opatrnost je i tak na místě. Také silnice na Šumpersku a Jesenicku jsou již holé, na ujetou sněhovou vrstvu s posypem narazí řidiči ve vyšších polohách těchto regionů.

Na Prostějovsku by sjízdnost měla být bez omezení, uvádí ŘSD. V Olomouckém kraji přišly v noci na dnešek mrazy. Na severu regionu se dnes ráno pohybují až u minus 11, chladno je i v níže položených okresech. Například na Přerovsku v 07:00 hlásili dispečeři až minus devět stupňů, místy je ještě mrazivěji.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, silnice, námraza, počasí, sníh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.