čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Při požáru domu v Komenského ulici byl muž ohrožen na životě. Hasiči zachránili patnáct lidí

, aktualizováno 6. února 2019, 10:07

V úterý kolem půl desáté večerní vypukl požár v suterénu jednoho z domů v Komenského ulici v Olomouci. Hasiči zachránili patnáct osob a čtyři domácí mazlíčky.

K místu z centrální stanice profesionálních hasičů vyrazily posádky tří výjezdových vozidel, které byly doplněné o výškovou techniku. K pomoci vyrazily jednotky dobrovolných sborů místních částí Černovír a Chválkovice.

„Hasiči po příjezdu vstoupili do společných chodeb v dýchací technice, ze vstupních dveří a některých oken se valil hustý černý kouř. Několik skupin ihned zahájilo záchranu osob z bytů, volající osoby z oken upozorňovaly na vstupující štiplavý kouř do jejich domácností. Naštěstí se situaci nijak více nedramatizovala, obyvatelé naslouchali hasičům a provedli dočasná bezpečnostní opatření," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Záchrana pomocí vyváděcích masek v dýchací technice proběhla v krátkém časovém úseku a všechny osoby se včas, nezraněné dostali do bezpečí. K místu dorazil i evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu pro zachráněné. „Několik z nich před příjezdem využilo prostor v zásahových vozidlech," dodal Hošák.

Hořelo v suterénních prostorech, odkud se včas do bezpečí dostal muž, který procitnul poté, co byl ohrožen na životě nebezpečnými zplodinami. Hasičům se podařilo uhasit zahoření na menší ploše. Po důkladném odvětrání a celkové kontrole byl schválen návrat obyvatel do svých příbytků.

„Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností se bude jednat o nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm," popsal Hošák. Výše škody zatím není vyčíslena, ale zřejme půjde do statisíců. Při požáru nikdo nebyl zraněn a kromě patnácti osob byli zachráněni také čtyři zvířecí mazlíčci.

Foto HZSOL

Štítky požár, dům, Komenského, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.