pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Město chce postavit východní tangentu a zachovat silnici mezi Chválkovicemi a Samotiškami

První jednání vedení města Olomouce s vedením Ředitelství silnic a dálnic proběhlo jen pár dní po zveřejnění programového prohlášení, ve kterém Rada města Olomouce říká, že bude podporovat výstavbu východní tangenty při zachování silnice mezi Chválkovicemi a Samotiškami.

„Minulý týden jsme přijali programové prohlášení, v němž deklarujeme podporu stavbě východní tangenty. Jako velký problém vnímáme průtahy s vybudováním této důležité stavby. Proto jsme hned na tento týden svolali jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic,“ uvedl primátor Mirek Žbánek. Politici, úředníci magistrátu a ředitel Správy Olomouc Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka se setkali na radnici. „Chceme pomoct co nejrychleji vyřešit problémy, které brzdí zahájení stavby, na niž jsou již alokovány prostředky v rozpočtu ministerstva dopravy,“ pověděl první náměstek primátora Martin Major. „Proto se snažíme celý proces maximálně urychlit.“

PSALI JSME: Východní obchvat má přerušit silnici z Olomouce do Samotišek, jste pro nebo proti?

Na tomto jednání byl navržen vznik pracovní skupiny, která by se skládala z úředníků magistrátu a krajského úřadu a z pracovníků Ředitelství silnic a dálnic. Tým by měl společně předcházet problémům při velkých investicích do dopravní infrastruktury, případně tyto problémy operativně řešit. Pracovní skupina by se měla zabývat i dalšími tématy, například důležitým tříkilometrovým úsekem dálnice D35 mezi Křelovem a nadjezdem u Břuchotína, který teprve zkompletuje západní obchvat Olomouce.

Foto Google Maps | Zdroj olomouc.eu

Štítky doprava, východní tangenta, obchvat, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.