pátek 29. března 2024 Taťána

Nad ránem hořely kontejnery ve třech vesnicích okolo Olomouce. Hasiči nevylučují, že jde o jednoho žháře

Hasiči z Olomouce ve středu nad ránem evidují hned tři požáry kontejnerů, ke kterým došlo v obcích kolem Olomouce. Postupně hořely mezi třetí a pátou hodinou ranní.

„Tísňová linka Hasičského záchranného sboru mezi třetí a pátou hodinou ranní přijala ve třech případech informaci o požárech několika kontejnerů na různých místech na Olomoucku. Ve všech zmiňovaných případech půjde s největší pravděpodobností o úmysl či nedbalost neznámé osoby, patrná je také možnost spojitého jednání," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

První trojici hořících plastových kontejnerů (03:04) likvidovala jednotka v Horce nad Moravou, jednalo se kontejnery na tříděný odpad. Pár desítek minut na sebe nechala čekat druhá událost (03:45) v Ústíně. Na místě se jednalo opět o trojici plastových kontejneru, u dalších několika došlo k poškození či znehodnocení, navíc vznikla škoda na v těsné blízkosti zaparkovaném osobním vozidle.  Souvislou událost uzavírá poslední požár v obci Křelov-Břuchotín. Zde celá situace pohledem škod a poškození vygradovala. Celkově evidujeme osm poškozených kontejnerů a popelnic a poškozenou fasádu na obecním úřadu.

Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, žhář, obce, Břuchotín

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.