úterý 16. dubna 2024 Irena

Dvorskou ulici ve Starých Hodolanech čeká oprava za dva a půl milionu

Novou vozovku, chodníky i ostrůvky zeleně bude mít díky chystané rekonstrukci Dvorská ulice v olomoucké městské části Staré Hodolany. Oprava ulice bude stát 2,4 milionu korun. Radní už schválili dodatečné zařazení této rekonstrukce do velkých oprav pro letošní rok. Sdělil to primátor Olomouce Mirek Žbánek (ANO).

„Komunikace ve Dvorské ulici byla dlouho ve výrazně zhoršeném stavu. Oprava je jednou z priorit městské části Staré Hodolany už od roku 2013 a máme na ni připravenou projektovou dokumentaci," uvedl Žbánek.

Po opravách bude mít vozovka nový živičný povrch a chodníky budou předlážděny. „Projektová dokumentace řeší i dílčí úpravy šířky komunikace, protože stávající stav už nevyhovuje normám stanoveným pro šířku jízdního pruhu. Kromě toho se v ulici vymezí parkovací pruhy a vzniknou nové ostrůvky pro zeleň," uvedl primátorův náměstek Martin Major (ODS).

Olomoucká radnice letos na opravu komunikací ve městě vyčlenila 15,5 milionu korun. Na seznamu plánovaných rekonstrukcí je oprava kolejí a výhybek na náměstí Národních hrdinů a v Palackého ulici, lávka pro pěší přes Mlýnský potok u Bezručových sadů či autobusová zastávka u Smetanových sadů. Dalších 30 milionů korun z rozpočtu města je určeno na opravy a údržbu komunikací, které mají na starost Technické služby města Olomouce.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky ČR, doprava, stavby, správa, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.