pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidič naboural do auta Na Šibeníku. Protože byl opilý, prohodil si místo se spolujezdcem

Včera po jedenácté hodině večer zavolal oznamovatel městskou policii kvůli Opelu Combo, který jel ulicí Hynaisovou v Olomouci směrem k třídě Míru. Oznamovatel měl podezření, že řidič je pod vlivem alkoholu.

„Uvedené vozidlo hlídka nalezla odstavené poblíž křižovatky ulic Na Šibeníku a třída Míru. Po příjezdu na místo se ve vozidle značky Opel nacházely dvě osoby. Hlídku zde kontaktoval i muž, který strážníkům sdělil, že viděl, jak vozidlo nabouralo do vozidla značky Peugeot, a poté si řidič se spolujezdcem vyměnil místo na sedadlech," popsal mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Na místo byla přivolána Policie ČR, která u posádky vozidla Opel provedla dechové zkoušky. Šlo o dva mladíky ve věku jednadvacet a třiadvacet let. Řidič nadýchal 3,21 promile a spolujezdec 1,69.

„Policisté při dalším prověřování, především prověřením kamerového záznamu ve spolupráci s Městskou policií Olomouc a informací od všímavého svědka zjistili, že vozidlo měl nejprve řídit jednadvacetiletý muž, který měl při couvání na ulici Litovelská narazit levou zadní částí do zaparkovaného vozidla Peugeot. Z místa mělo vozidlo Opel pokračovat couváním až na tramvajový pás, kde si měl řidič přesednout na místo spolujezdce, a za volant měl usednout třiadvacetiletý muž," vysvětlila celou věc policejní mluvčí Irena Urbánková.

Mladšímu z obou mladíků policie zadržela řidičský průkaz, starší ho neměl u sebe, oběma byla další jízda zakázána. Škoda je odhadovaná na 70 tisíc korun. „V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví mimo jiné trest odnětí svobody až na tři léta," dodala mluvčí.

Foto Městská policie Olomouc

Štítky doprava, nehoda, alkohol, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.