pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Město vypsalo tendr na realizaci tramvajové trati na Nové Sady. Jediným kritériem je cena

Olomoucká radnice vypsala tendr na stavbu druhé části tramvajové trati spojující centrum Olomouce s lidnatým sídlištěm Nové Sady. Odhadovaná cena zakázky bez DPH činí bezmála 390 milionů korun. Dnes informaci získala z databáze veřejných zakázek. Stavbu druhé etapy tramvajové trati město plánuje zahájit příští rok v březnu a ukončit do října 2021.

Cenové nabídky mohou stavební firmy podávat do 9. září, kdy budou obálky otevřeny. Ze zveřejněných podmínek tendru vyplývá, že jediným kritériem při hodnocení nabídek bude výše ceny.

VIZUALIZACE: Stavba tramvajová trati na Nové Sady by mohla začít příští rok

Dopravní podnik města Olomouce provozuje sedm desítek tramvají, které ve stotisícovém městě ročně přepraví zhruba 26 milionů cestujících.

První etapa dvoukolejné trati, která spojuje tržnici s Roosveltovou ulicí a končí v Trnkově ulici, měří 1,4 kilometru a otevřena byla v listopadu 2013. Její stavba stála zhruba 280 milionů. Radnice na projekt tehdy dostala dotaci z Programu švýcarsko-české spolupráce, která pokryla více než polovinu celkových nákladů na stavbu trati.

Více než kilometr dlouhá druhá část tuto tramvajovou trať prodlouží z nyní konečné zastávky Trnkova do Zikovy a Schweitzerovy ulice. Nový úsek dvoukolejné trati bude mít celkovou délku 1300 metrů. Od stanice Trnkova povede trať Zikovou ulicí, celkem s třemi zastávkami. Dočasně konečnou zastávku bude mít druhá etapa tramvajové trati u křížení s Družební ulicí. V plánované třetí etapě by měly tramvaje cestující zavézt až do Slavonína.

Autoři | Foto Moravia.cz

Štítky ČR, MHD, stavby, správa, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.