pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Blíží se poslední prázdninový víkend. Policie radí řidičům, jak se chovat na cestách

Letní prázdniny končí, rodiny se vrací z dovolených a policie před posledním prázdninovým víkendem připomíná pár rad, aby všichni dorazili v pořádku domů.

Policie důrazně doporučuje řidičům si před odjezdem zkontrolovali vozidlo, naplánovali trasu, přestávky a odpočinuli si před náročnou cestou. „Stejně by se měl zachovat i v případě návratu. Důležité je, aby řidič byl před jízdou dostatečně odpočatý a návrat nenaplánoval po náročném denním programu," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Na dlouhé cestě se zřejmě nevyhnete dopravním kolonám. „Při příjezdu do kolony stojících vozidel, nezapomeňte na její tvorbu upozornit řidiče jedoucí za vámi zapnutím výstražných světel. Nespěchejte, nebuďte nervózní, troubením na pomalejšího řidiče před vámi nic neurychlíte. Dodržujte bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a sledujte provoz. Předvídejte a nespoléhejte vždy na přednost v jízdě, i když ji v daném okamžiku máte," varuje mluvčí.

Policie s koncem letních prázdnin a začátkem nového školního roku chystá několik dopravně bezpečnostních akcí, při kterých se zaměří na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Foto MDČR

Štítky prázdniny, doprava, cestování, policie, rady

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.