pátek 29. března 2024 Taťána

Muž na pervitinu havaroval na kruhovém objezdu u Globusu. Policie ho našla o tři hodiny později na dálnici

Dnes po půlnoci vyrazili policisté na kruhový objezd u Globusu, kde se nacházelo zdemolované osobní auto po dopravní nehodě. U auta však nikdo nebyl. Policisté tedy po řidiči začali pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policistů pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a policejního psovoda, kteří prohledávali celé široké okolí včetně nemocnice.

Kolem třetí hodiny ráno policisté řidiče vypátrali na dálnici D35 u obce Příkazy. Devětadvacetiletý muž z Karvinska se k řízení auta přiznal a lékařské ošetření po nehodě nepožadoval.

„Muž jel s vozidlem Fiat Brava ve směru od Mohelnice, přičemž měl z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjet vlevo mimo komunikaci, kde měl narazit do betonových svodidel. Po nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu a zastavilo se ve středu kruhového objezdu," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž z místa odešel, protože neměl řidičský průkaz, má totiž platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění. Muž byl navíc pod vlivem amfetaminu a odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. „Uvedl, že drogy užil až po samotné dopravní nehodě. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 40 tisíc korun. Příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření," doplnila mluvčí.

Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, drogy, zákaz řízení, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.