pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Policisté i hasiči honili berana, který na Olomoucku zastavil vlakovou dopravu a zranil svého majitele

Včera odpoledne musel zastavit vlak u Šternberka kvůli beranovi, který stál na kolejích a nechtěl odejít. Beran zranil svého majitele, který ho chtěl chytit, nakonec však zvíře skončilo zpět v chovu.

Včera po třetí hodině odpoledne zavolal na linku 158 strojvedoucí vlaku, který přijížděl směrem na Šternberk, že na 114. kilometru trati stojí uprostřed kolejiště beran a nechce se mu trať opustit. Vlak tedy musel zastavit a když se na místo dostavil majitel berana, dalo se zvíře na útěk po kolejích směrem na Bohuňovice.

Beran trať po chvíli opustil, ale v útěku pokračoval až se dostal do jednoho z areálů ve Šternberku. Tam se ho pokusil odchytit jeho majitel, ale beran ho při skoku udeřil rohy a poranil na hlavě, majitel tak musel být ošetřen zdravotnickou záchrannou službou.

Berana nakonec chytili policisté společně s hasiči. „Celou věc prověřujeme pro podezření ze spáchání přestupku proti zákona na ochranu zvířat proti týrání, neučinění opatření proti úniku zvířat. Po zadokumentování byl spisový materiál předán příslušnému správnímu orgánu k projednání," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto HZSOL, Městská policie Šternberk

Štítky beran, železnice, hasiči, policie, zranění, majitel, Šternberk, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.