pátek 17. května 2024 Aneta

Výpadovku ve Šternberku bude lemovat stezka pro cyklisty i pěší, nahradí nevyhovující chodník

Nová stezka pro cyklisty a chodce bude od jara příštího roku lemovat rušnou Olomouckou ulici ve Šternberku na Olomoucku. Dělníci na začátku října zahájili stavbu první části stezky. Zakázka má hodnotu 13,3 milionu korun. Řekla to mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

„Původní nevyhovující chodník bude přebudován do parametrů smíšené stezky tak, aby stezka odpovídala aktuálně platným normám. Přes silnici I/46 bude vybudován dopravní ostrůvek s přechodem pro chodce, který zajistí bezpečné převedení chodců," uvedla Černocká.

Dělníci u silnice zároveň postaví autobusové zastávky s přístřešky či místa pro přecházení přes účelové komunikace. Součástí stavby je nové veřejné osvětlení včetně osvětlení autobusových zastávek. „Stavba řeší i řádné odvodnění silnice. Nutností jsou také přeložky inženýrských sítí," uvedla Černocká.

Po dokončení této etapy smíšené stezky vedoucí podél Olomoucké ulice bude následovat další etapa. „Řeší úsek od křižovatky ulic Olomoucké a Věžní po okružní křižovatku ulic Olomoucké, Jívavské a Nádražní," dodala Černocká.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, doprava, správa, cyklistika, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.