středa 15. května 2024 Žofie

Olomoucká radnice plánuje celočervené zóny a mobilní radary

Pomocí mobilních radarů a zavedením takzvané celočervené zóny chce olomoucká radnice přimět neukázněné řidiče k dodržování povolené rychlosti na některých silnicích ve městě. Magistrát s komisemi městských částí vybral ulice, ve kterých policie upře větší pozornost na automobilový provoz. To řekl mluvčí radnice Michal Folta.

Celočervená zóna má být zavedena v Hamerské a Přerovské ulici a na Švýcarském nábřeží. „Toto opatření funguje zjednodušeně tak, že v noci na semaforech svítí červená, a pokud přijíždí vozidlo povolenou rychlostí, reaguje systém spuštěním zelené. Pokud vůz rychlost překračuje, zůstane svítit červená a donutí řidiče zastavit," uvedl Folta.

Radnice chce zároveň zavést radarové měření rychlosti aut v Přerovské ulici. „Ve druhém pololetí letošního roku očekáváme také rozšíření nabídek na nejmodernější mobilní radary. Město proto s výběrem modelu radaru vyčká, protože chce mít před zvolením finálního řešení možnost co největšího výběru," podotkl Folta.

Spolu s komisemi městských částí vedení města vybralo lokality, kde řidiči často porušují povolenou rychlost. „Právě tam budou nyní probíhat mnohem častější policejní kontroly rychlosti. Týká se to zejména ulic Jižní, Velkomoravská a Přerovská," dodal Folta.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, správa, Olomouc, radnice, radar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.