čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Olomouc chce podpořit dobrovolné hasiče

Olomoucká radnice má v plánu podpořit sbory dobrovolných hasičů, které působí na území města. V pondělí městská rada schválila podání připravených žádostí o dotace z Olomouckého kraje.

Výše požadované dotace z kraje je v celkové výši 857 100 Kč. Povinná finanční spoluúčast města je již zahrnuta v rozpočtu odboru ochrany na rok 2020.

„Dobrovolným hasičům pomáháme dlouhodobě a systematicky, každý rok je podporujeme nákupem techniky a vybavení, modernizací zázemí, budováním hasičských zbrojnic a podobně. Víme, že to má smysl, protože kvalitní sbory dobrovolných hasičů znamenají i větší bezpečí Olomoučanů,“ říká náměstek primátora Martin Major. Konkrétně jsou nyní připraveny tři žádosti o dotace, s jejichž pomocí se zlepší vybavení sborů Olomouc, Droždín, Holice, Chomoutov, Lošov, Radíkov a Topolany. 

Finančně nejnákladnější je žádost o dotaci na pořízení cisternové automobilové stříkačky pro jednotku SDH Olomouc ve výši 300 tisíc korun a dvou dopravních automobilů pro jednotky SDH Chomoutov a Topolany ve výši 200 tisíc korun. 

Na pořízení vybavení, jako je nová dýchací technika, ochranné prostředky, prostředky první pomoci a prostředky k odvětrávání kouře, žádá město příspěvek ve výši 341 100 korun. Další dotace z kraje by pak byla využita na kurz bezpečné jízdy pro čtyři členy JSDH Olomouc ve výši 16 tisíc korun.

Rada města Olomouce bude následně informována o průběhu stavu podaných žádostí a o případném uzavření smluv s Olomouckým krajem o přidělení dotací.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky hasiči, dobrovolnictví, dotace, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.