pondělí 29. dubna 2024 Robert

Slavnostní sál v budově školy Komenium nebo Sluňákov. Olomouc má své zástupce v cenách cestovního ruchu

Také ve čtvrtém ročníku krajské ankety Ceny Olomouckého kraje 2020, která cílí na cestovní ruch v regionu, má Olomouc své zástupce. Na webu www.cenykraje.cz mohou lidé hlasovat mimo jiných i pro novinku v cestovním ruchu, na kterou je nominován Slavnostní sál školy Komenium. V kategorii eco friendly zařízení bojuje Centrum ekologických aktivit Sluňákov

Slavnostní sál v budově školy Komenium

Slavnostní sál v budově školy Komenium, která vznikla v letech 1873 až 1875, je vyzdoben ve stylu neorenesančního dekorativismu s prvky barokního iluzionismu. Obdobná malířská výzdoba nemá v tuzemsku srovnání. Myšlenka stavby školy zaujala i samotného císaře Františka Josefa I., který nad stavbou převzal patronát a školu po otevření osobně navštívil. Sál prošel několikaletou náročnou rekonstrukcí realizovanou městem Olomouc pod vedením restaurátora Radomíra Surmy a veřejnosti je zpřístupněn od roku 2019 v rámci prohlídek pořádaných Informačním centrem Olomouc.

Centrum ekologických aktivit Sluňákov

Sluňákov vznikl a rozvíjel se zejména díky podpoře města Olomouce od roku 1992. Dnes nabízí své aktivity pro školy, učitele, rodiny s dětmi a další širokou veřejnost v moderním nízkoenergetickém domu na okraji Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou. Dům obklopuje unikátní přírodní umělecká galerie s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví, kde mohou návštěvníci i účastníci programů prožívat nevšední zážitky setkání s lužní krajinou.

Hlasování probíhá do 30. srpna na webových stránkách www.cenykraje.cz. Slavnostní vyhlášení cen se uskuteční 24. září v Arcibiskupském paláci v Olomouci.

„Udělit hlas lze pod e-mailovou adresou v rámci jedné kategorie pouze jednou, celkem tedy napříč celou soutěží Cen cestovního ruchu Olomouckého kraje lze hlasovat pětkrát,“ uvádějí organizátoři ankety.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky olomouc, ceny, kraj, olomoucký, komenium, sál, sluňákov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.