čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

VIDEO: Divoká policejní honička v Olomouci. Ujíždějícího řidiče BMW musel zastavit až zátaras na ulici Tovární

Ve středu 9. září před jedenáctou hodinou v noci policisté pronásledovali ujíždějícího řidiče. Policisté z Velké Bystřice prováděli dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Přáslavice. Při dohledu chtěli zkontrolovat vozidlo značky BMW, řidič na znamení policie ale nereagoval a naopak zrychlil a začal ujíždět. Policisté se za ním vydali v doprovodu policejního majáku.

Všechny dostupné policejní hlídky o tom byly vyrozumněny. „Řidič pokračoval dál přes kruhový objezd a vysokou rychlostí ujížděl směrem na Olomouc. U autobusového nádraží projel křižovatkou na červenou a pokračoval k ulici Tovární. Svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Na ulici Tovární ho další z policejních hlídek, za použití služební zbraně, zastavila," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na výzvu policistů řidič, který ve vozidle cestoval sám, dobrovolně z vozidla vystoupil. Jednalo se o 41letého muže z Břeclavska. Po převezení na obvodní oddělení bylo zjištěno, že muž nikdy nebyl majitelem řidičského opravnění. Vliv omamných látek byl vyloučen dechovou zkouškou a orientačním testem. 

Muž je nyní podezřelý z několika přestupků. Během zákroku nedošlo ke zranění řidiče, ani policistů. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky video, honička, doprava, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.