pátek 3. května 2024 Alexej

Žižkovo náměstí, konečná zastávka. Tramvaje se budou nově otáčet u Vrchního soudu

Stavba nového mostu na olomoucké Masarykově třídě pokračuje, a ačkoliv jsou již na místě první části „rejnokové“ konstrukce, bude ještě téměř dva roky trvat, než se po něm projedou první tramvaje. V těchto dnech ale probíhá také pokládka nové výhybky před olomouckým Vrchním soudem. Vznikne tady dočasná úvrať, aby mohly tramvaje ve směru od centra zajíždět až do zastávky Žižkovo náměstí.

„Nově budovaná provizorní výhybka bude sloužit pro zajištění tramvajového provozu od Náměstí Hrdinů po zastávku Žižkovo náměstí a zpět po dobu další výstavby nově budovaného mostu,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová. Podle ní je zprovoznění provizorní výhybky naplánováno na letošní prosinec. Záleží totiž na dokončení probíhajících rekonstrukcí na ulici 8. května a také mostu přes Mlýnský potok v ulici 1. máje.

Bude se zde otáčet linka číslo 3, která je obsluhována oboustrannými tramvajemi. „Po trase bude linka obsluhovat zastávky Žižkovo náměstí – U Dómu – Náměstí Republiky – U Sv. Mořice – Náměstí Hrdinů – Okresní soud – Tržnice – Šantovka – V Kotlině – Trnkova a zpět,“ dodala Krčová.

Olomoučané tak budou přibližně do června roku 2022, kdy by měl být most otevřen, slýchat z reproduktorů v tramvaji hlášku: „Žižkovo náměstí, konečná zastávka. Prosíme vystupte.“

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny

Štítky tramvaj, doprava, olomouc, dpmo, mhd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.