neděle 5. května 2024 Klaudie

Křižovatka na třídě Míru bude jeden den bez semaforů. Dopravu bude řídit police

V úterý 29. září bude olomoucká křižovatka ulic třída Míru - Pražská bez světelné signalizace. V době dopravní špičky ji budou řídit policisté.

Výsledkem stavebních prací, které na frekventovaném tahu probíhají, bude systém chytrého řízení dopravy. Opětovné spuštění křižovatky s novou signalizací je naplánováno nejpozději na neděli 18. října. Záležet bude na průběhu stavebních prací.

Chytré řízení provozu pomůže ve finále plynulejší dopravě, bude znamenat kratší čekání na semaforech i méně výfukových plynů. Křižovatky dostanou moderní řadiče, detekční prvky pro snímání aktuálních intenzit dopravy, kamery i jednotky C2X pro komunikaci mezi křižovatkami a vozidly IZS. Moderní vybavení křižovatek bude napojeno do městské dopravní řídící ústředny a signál z kamer bude dostupný na stránkách chytra.olomouc.eu.

Moderního a koordinovaného řízení provozu se po ukončení stavby dočkají řidiči hned na čtyřech křižovatkách, konkrétně Pražská - třída Míru, Foerstrova - třída Svornosti, Foerstrova - Na Vozovce a Albertova - Štítného. Úprava všech křižovatek a jejich signalizačních zařízení si vyžádá částečná omezení provozu do začátku listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu

Štítky doprava, křižovatky, stavby, signalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.