pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Obyvatelé Droždína se dočkali úpravy přechodu na rušné křižovatce. Kraj čeká na povolení k výstavbě kruhového objezdu

V olomoucké městské části Droždín se upravil přechod na rušné křižovatce, která spojuje Gagarinovu ulici s ulicemi Pplk. Sochora a U Cihelny. Součástí úprav jsou vodorovné dopravní značení a dopravně bezpečnostní prvky. Místo častých nehod přitáhlo pozornost po vážné nehodě, která se stala v říjnu loňského roku.

Vážná nehoda, ve které musela být desetiletá dívka převezena do nemocnice vrtulníkem se stala 7. října 2019. Od té doby se na místě událo i několik demonstrací, které měli za cíl úpravu nebezpečné křižovatky tak, aby se podobné neštěstí neopakovalo.



VIDEO: Demonstranti v Droždíně blokovali silnici. Bojují tak za bezpečnější situaci pro chodce

V pondělí 14. října 2019 se v Olomouci-Droždíně po roce konal druhý meeting za bezpečné přechody, který navazoval na loňskou akci. Setkání se podle organizátorů účastnilo asi 150 lidí, na akci byl pozván hejtman olomouckého kraje i primátor města...



Město v únoru 2020 oznámilo, že na místě bude postaven kruhový objezd, který se pro místo  jeví jako nejlepší řešení. Jeho výstavba momentálně ale vázne na získání stavebního povolení. Součástí provizorní úpravy je vodorovné dopravní značení a dopravně bezpečnostní prvky. 

„Samotnou realizaci bezpečnostních prvků zajišťoval Olomoucký kraj prostřednictvím správce, kterým je na komunikacích druhé a třetí třídy ve vlastnictví kraje Správa silnic Olomouckého kraje. Město Olomouc se na této úpravě spolupodílelo částkou 165 tisíc korun," uvedla tisková mluvčí radnice, Radka Štědrá. Ta také dodala, že z pohledu města se jedná o provizorní řešení.

Podobně situaci vnímá i Olomoucký kraj. „Kruhový objezd je opravdu tím nejlepším řešením pro danou křižovatku, jeho výstavba bude ale možná až získáme stavební povolení. Proti povolení se odvolala jedna z dotčených stran a je tedy stále v řešení. Proto jsme přistoupili ve spolupráci s magistrátem města k provizornímu řešení," sdělila Olomoucké Drbně Eva Knajblová, tisková mluvčí kraje. Která z dotčených stran podala odvolání proti stavebnímu povolení tisková mluvčí nesdělila.  

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky doprava, bezpečnost, Droždín, nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.