pondělí 29. dubna 2024 Robert

Na olomouckém sídlišti mají nové polopodzemní kontejnery s větší kapacitou

Na lidnatém sídlišti Nové Sady v Olomouci začalo sloužit šest desítek nových polopodzemních kontejnerů, které pojmou více tříděného i směsného odpadu než dosavadní nádoby. Některá uvolněná stanoviště starých nadzemních nádob chce město přebudovat na parkovací plochy, kterých je na tomto sídlišti nedostatek.

Nové polopodzemní kontejnery jsou na sídlišti Nové Sady na dvanácti stanovištích, čtyřiatřicet kontejnerů má objem pět metrů krychlových a pětadvacet kontejnerů tři metry krychlové. „Objemová kapacita sbíraných odpadů na Nových Sadech se značně zvýšila, naštěstí ale ne na úkor místa. Jeden polopodzemní kontejner o objemu pět metrů krychlových totiž nahradí pět kusů těch původních nadzemních," uvedla mluvčí radnice Jana Doleželová..

Na všech dvanácti místech byly instalováno kontejnery na tříděný i směsný komunální odpad. Svoz odpadů zajistí Technické služby města Olomouc, které kvůli tomu pořídily nové svozové vozidlo umožňující vysypání polopodzemních kontejnerů i starších nadzemních nádob. „Nebude tedy nutné, aby do dané lokality zajížděla rozdílná technika pro různé typy kontejnerů," podotkl primátorův náměstek Otakar Bačák.

Podle vedoucí odboru městské zeleně a odpadového hospodářství Jany Matzenauerové nelze u kontejnerů odkládat objemný odpad jako je nábytek, koberce či větší papírové krabice. „Objemný odpad lze celoročně odevzdávat ve sběrných dvorech," upozornila Matzenauerová, podle které odložení odpadů vedle kontejnerů je přestupek.

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky ČR, odpady, správa, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.