pondělí 6. května 2024 Radoslav

Po měsíci na jevišti. Moravské divadlo uspořádá online koncert

Členové činohry, opery a operety Moravského divadla v Olomouci se 17. listopadu vystřídají za mikrofonem při online koncertu. Energické rockové a popové hity v jejich podání, doprovozené kapelou, budou vysílány přes Mall TV a na facebooku Moravského divadla a Rádia Haná. Během koncertu bude navíc možné posílat vzkazy a poděkování do nemocnic v Olomouckém kraji.

Koncertem chce dočasně uzavřené divadlo předat posluchačům pozitivní energii a zároveň poděkovat zdravotnickému personálu za jeho nelehkou práci. „Touto formou jsme se chtěli opět setkat s našimi příznivci a současně podpořit lékaře, sestřičky, zkrátka celý zdravotnický personál, poděkovat jim všem a zpříjemnit jejich práci, která je v těchto dnech tak důležitá a tak náročná,” vysvětlil ředitel Moravského divadla David Gerneš. 

Přípravou koncertu byl pověřen skladatel a pedagog Hudebního institutu Filip Tailor, který se coby kapelník podílel na přípravě olomouckých inscenací Sluha dvou pánů, Boží mlýny, Starci na chmelu či naposledy Donaha! „Chceme koncert věnovat všem pracovníkům ve zdravotnictví, jakož i těžce zkoušeným nemocnicím v našem kraji. Doufáme, že jim naše muzika předá energii do boje za záchranu lidských životů,“ řekl Tailor.

Herci se na jeviště vráti po více než měsíční pauze. „Věřím, že nahromaděnou energii, kterou v sobě mají, pošlou divákům a posluchačům v dostatečném množství a že to bude pro všechny zážitek, který zpříjemní a osvěží tuto nelehkou dobu,“ dodal Gerneš. 

Známé tváře zazpívají známé písně

Posluchači se mohou těšit na známé tváře činohry Vendulu Novákovou, Natálii Tichánkovou, Lukáše Červenku, Tomáš Krejčího i Jana Ťoupalíka. Z operního a operetního souboru přijali pozvání Barbara Sabella, Vendula Pumprlová, Jiří Přibyl, Jakub Rousek, Martin Štolba či Vojtěch Pačák. Jako hosté se představí pedagogové hudebního institutu Filip Tailor a Adam Sychrow.

Zpěváky bude doprovázet desetičlenná kapela. Z jeviště Moravského divadla zazní během dvouhodinového koncertu ukázky z muzikálů Starci na chmelu, Šakalí léta, Donaha!, Bídníci či Porgy a Bess. Chybět nebudou ani písně Jaromíra Nohavici, které doprovázejí populární činoherní inscenaci Boží mlýny. Lákadlem druhé poloviny koncertu pak bude vystoupení členů souboru opery a operety, kteří se představí jako interpreti hitů od The Beatles, Queen, Scorpions a dalších popových a rockových legend.

Na přípravě spolupracovalo také Rádio Haná, které část koncertu odvysílá na svém facebooku. Projekt podpořilo také město. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky koncert, divadlo, Moravské divadlo, Olomouc, online, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.