pondělí 29. dubna 2024 Robert

Premiéra na druhý pokus. Divadlo Tramtarie uvede divadelní inscenaci ve Full HD rozlišení

První premiéra milostného dramatu Madisonské cesty se dočkala jen jedné reprízy. Divadlo Tramtarie jí proto uvede znovu, tentokrát online. Diváci se mohou těšit na záznam ve Full HD kvalitě, který bude brzy dostupný na webu divadla.

Původní premiéra byla 6. března. Kvůli koronavirové krizi se však inscenace stihla divákům představit pouze dvakrát. Ze stejných důvodů se neuskutečnila ani obnovená premiéra plánovaná na 21. října. Divadlo se proto rozhodlo, že milostné drama divákům zpřístupní online. Madisonské cesty se tak své premiéry na druhý pokus přece jen dočkají. 

„Po své premiéře na začátku března 2020, tedy těsně před prvním uzavřením divadel, způsobila tato autorská inscenace nebývalý ohlas v řadách diváků i odborné veřejnosti. Jsme tedy rádi, že právě tuto dojemnou love story můžeme našim divákům přinést, a zpříjemnit jim tak nelehkou dobu, ve které se nyní všichni nacházíme,”  řekl k online uvedení autor a režisér inscenace Vladislav Kracík.

Rodinné drama dvou sester

Děj vypráví příběh dvou rozhádaných sester, které po letech svedla dohromady pozůstalost po jejich farmářské matce. Zatímco Carol žije volnomyšlenkářským životem ne zcela úspěšné hudebnice, učitelka Michel je naopak svědomitá manželka a matka dvou dětí. Obě se snaží vyřešit rodinné záležitosti tak, aby se každá mohla co nejrychleji vydat opět svým směrem. Objevují však ve staré truhle jedno velké rodinné tajemství. Jeho náhodné odhalení pak rozpoutá kolotoč postupného vyplavování celé řady dalších utajovaných skutečností, kterými, jak se brzy ukáže, je jejich rodný dům prostoupen. A nejen on, ale veškeré vztahy v něm. Všechny události, které nastanou, si nikdo nepřál. Ale nebýt toho, nemohlo by se začít znovu a lépe. Cesty vedoucí do Madisonu jsou plné překážek, které ale někdy musíme podstoupit, abychom došli k lásce, sebepochopení, porozumění blízkým i odpuštění.

„Madisonské cesty jsou komorní inscenací šitou na míru intimnímu prostoru Divadla Tramtarie a z tohoto důvodu se neuváděla během letních venkovních festivalů. Diváci teď tedy budou mít exkluzivní možnost tuto novinku zhlédnout v ještě intimnějším prostoru svého domova,” sdělil o online uvedení Kracík.   

Láska bez příkras

Příběh je o lásce takové, jaká v životě opravdu je. O lásce, kterou můžeme zažít a pravděpodobně jsme ji zažili. V centru dění jsou vztahy, kterou jsou humorné, ale i vážné, rozumné, nebo naopak směsně. „V našem příběhu jsou na prvním místě vztahy na různé způsoby. Tedy nejen vztah partnerský, ale také sesterský nebo vztah mezi rodiči a dětmi. A žádný ze jmenovaných vztahů zde není jednoduchý nebo snadno definovatelný. Naše hra je o tom, že život zkrátka nemá jasné klíče, jak co řešit, a že je to vlastně dobře, i když to nakonec může dopadnout všelijak,“ přiblížil inscenaci Kracík.

Domácí divadelní zážitek

Záznam hry, která doplní divadelní online portfolio, uvede Divadlo Tramtarie v následujících dnech. Ke zhlédnutí bude ve Full HD kvalitě během celého listopadu na jejich webových stránkách. Diváci si tak budou moci vychutnat podívanou rovnou divadelnímu zážitku. Podle tiskové mluvčí divadla Terezy Matějkové bude záznam natočen ve spolupráci se společností George Vision na několik kamer. 

V hlavních rolích inscenace se představí Dominika Hrazdílková, Tereza Toth Čápová a Marek Zahradníček. V dalších rolích pak diváci uvidí Miroslava Černého, Jana Ťoupalíka a nově i Janu Drgovou, která alternuje Petru Konev Čihákovou v roli Emílie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky divadlo, online, Olomouc, Tramtarie, premiéra, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.